Blodig Alvor er et norsk punkrock band fra Ålesund som ble dannet av fire kompiser i 2009. Bandet ble dannet av Rune Marius Flaathe Farstad på trommer, Truls Ringstad på gitar, Erlend Berset Andersen på bass og Markus den Ouden på gitar og vokal. Blodig Alvor oppsto første gang som et death metal band, men endret sjanger i 2010 da de fant ny inspirasjon fra store norske band som Oslo ESS og Kvelertak. De er i følge seg selv dypt inspirert av band som Oslo ESS og Celtic Frost. Deres tolkning av punkrock som sjanger er ulikt det noen andre norske band har gjort, verken før eller siden. Bandets medlemmer har alltid sagt at de trives best utenfor de tradisjonelle rammene av en bestemt sjanger. Deres unike sound har sett en økning i tilhørere til en sjanger som i mange år lå død i Norge. Det har siden tidlig 2000-tallet vokst opp et sterkt og nytenkende musikkmiljø i Norge, og band som Kvelertak, Blodig Alvor og Blood command er ledende aktører i et miljø som har fått meget god mottakelse også i utlandet. I tillegg til Norge har Blodig Alvor opplevd stor suksess i blant annet Tyskland og Østerrike.

Årene før Blodig Alvor

Alle medlemmene i bandet er født og oppvokst i Ålesund. Rune Marius Flaathe Farstad og Truls Ringstad gikk i sin tid på samme grunnskole og de startet sitt første band sammen da de var bare 11 og 13 år gamle. De to opptrådte sammen på ulik skolefester og mindre arrangementer i Ålesund. Erlend Berset Andersen og Markus den Ouden vokste begge opp utenfor Ålesund og startet begge tidlig med musikk. Både Erlend og Markus spilte sammen med en rekke ulike band i regionen, men det var alltid som gjesteartister. Det var deres soloarbeid de fokuserte mest på. Først etter Oslo ESS sin første konsert i Molde 2007 fikk de fire musikerne øynene opp for punkrock-sjangeren. Det at de fire faktisk kom sammen og dannet Blodig Alvor var en ren tilfeldighet. Et nytt studio og treningslokaler ble åpnet i Ålesund i 2008. Rune og Truls var tidlig ute med å skaffe seg tid i det nye studiet, og det var en av de ansatte som anbefalte dem å kontakte Erlend og Markus da han hørte at de fire tydelig delte mange av de samme inspirasjonskildene.

Blodig Alvor

De fire musikerne fant raskt tonen og selv om det skulle ta nesten to år før Blodig Alvor offisielt ble dannet, spilte de sammen hver dag og gjorde også flere små konserter i hjembyen uten å ha et offisielt bandnavn. Navnet Blodig Alvor kom fra Kvelertaks debutsingel med samme navn og ble valgt av gutta da de ble invitert til å opptre på Junkerfestivaken i Molde. Arrangøren måtte ha et bandnavn å føre på plakaten og for fire musikere alle inspirert av nettopp Kvelertak var valget av navn lett. Bandets første offisielle konsert som Blodig Alvor ble en stor suksess og deres første EP ble sluppet bare 4 måneder senere. “Uleste bøker og dårlige sko” kom ut på Spidergawd records i 2010 og skaffet bandet oppmerksomhet de på ingen måte hadde forventet. Bandets tekster om rock, festing, uteliv og narkotika traff en nerve hos mange lyttere. EPen ble plukket opp av NRK-programmet Urørt og kritikerne var over seg av glede. Blodig Alvor ble sammenlignet med gamle storheter som Jokke og Valentinerne og Raga Rockers. “Jokke på steroider” og “Raga møter Kraftverk” var noe av det som ble sagt om de unge guttene fra Mørekysten. Siden gjennombruddet med “Uleste bøker og dårlige sko” har Blodig Alvor gitt ut en rekke singler og 2 LP, de har turnert over store deler av verden og har delt scene med sine stor helter i Oslo ESS og Kvelertak flere ganger.