Mørkets frembrudd er Blodig Alvors debutalbum. Ikke bare er det etterlengtet at vi nok en gang får er nytt album fra et norsk punkrock band, men dette er trolig det viktigste punkrock-albumet et norsk band noen gang har gitt ut. Albumet er helt der oppe med storheter som Megadeaths Dark riders og Dimmi borges album Zortex. Mørkets frembrudd gir honnør til både trash, black og punk. Om du aldri har hørt om albumet, eller Blodig alvor for den del, er det på høy tid at du besøker din nærmeste platebutikk. Selv om du måtte mene at punkrock ikke er din greie, er dette et album alle som har et forhold til rock og metal må ofre noen timer på. Albumet er genialt produsert og tar sjangeren til nye høyder. Det er flott at unge musikere tar fatt i en noe glemt sjanger, og det faktum at et så bra album kan komme ut av lille Norge, er rett og slett storartet!

Når en skal bestemme viktigheten av et nytt album snakker man gjerne om hvor mange band som har funnet inspirasjon fra det samme albumet. I tilfellet av Mørkets frembrudd er det nok ikke mange som ennå har rukket å finne inspirasjon i det. Både Blodig Alvor og albumet er relativt nytt, og bandet og deres plateselskap har fortsatt en stor jobb å gjøre med å få skapt oppmerksomhet rundt albumet og det unge bandet fra Ålesund. Men at man om 5-10 år kan se tilbake på albumet og finne band som har funnet inspirasjon i dette mesterverket av en punkrock-plate, er det ikke tvil om. Om gutta i Blodig Alvor fortsetter å produsere album som dette er det ikke tvil om at de kan inspirere en helt ny bølge av norske og internasjonale
punkrockband.

Selv om vi har hatt gleden av mange store punkrock-album på 80- og 90-tallet, er det vanskelig å finne mer enn 2-3 album og band som har en slik kontroll over sjangeren som Blodig Alvor viser at de har. Med tanke på hvor unge musikerne i bandet er, og det faktum at de bare har spilt sammen i noen få år, kan man ikke annet enn å bli bergtatt av Mørkets frembrudd.

Dette albumet vil nok av mange kritikere bli forsøkt satt i ulike båser hva gjelder sjanger. Her er det tydelig at bandets medlemmer har funnet inspirasjon i både metal, trash, rock og death. Selv om inspirasjonskildene er mange, er dette gjennomført punkrock. Dette er et 100% gjennomført album, for man kan ikke endre båsen det hører hjemme i bare på grunn av at man ikke har fått en nyutgivelse innen punkrock på mange år. Trolig vil de noe yngre kritikerne høre mye death i flere av låtene, men før dere bestemmer dere bør dere ta dere en tur gjennom platesamlingen til far eller onkel og lytte på plater fra tiden da punkrock var nytt og utfordrende. Først da vil man forstå hvor stor denne platen faktisk er.

Tekstene

Låtene omhandler som det skal rock, festing, uteliv, narkotika og kritikk til det etablerte. Dette er emner som har fulgt sjangeren i mange tiår, og kjedelig og oppbrukt som det nok er, faktum er at tekstene Blodig Alvor leverer fortsatt har betydning og de omtaler problemer og utfordringer vårt samfunn ser like mye av i dag som for 30 år siden.